Универзитет 'Св.Кирил и Методиј' во Скопје Факултет за музичка уметност - Скопје

ОДРЖАН КОНЦЕРТ И СЕМИНАР СО ВИСЕНТЕ КАМПОС (ШПАНИЈА) НА ФАКУЛТЕТ ЗА МУЗИЧКА УМЕТНОСТ - СКОПЈЕ

Објавено на: 19 април 2017

На 18.4.2017 година, на Факултетот за музичка уметност - Скопје,  се одржа семинар по труба под раководство на познатиот трубач и професор од Шпанија, Висенте Кампос. Истиот ден со почеток во 19:00 часот тој и учесниците на семинарот, студенти од класата на проф. м-р Васо Ристов, одржаа заеднички концерт во Kонцертната сала на Факултетот.


Огласна табла

Оперски гала концерт „Млади оперски надежи-Коста Трпков“! Студенти по соло пеење настапуваат како солисти со оркестарот на Македонската опера и балет, под диригентско водство на Дијана Илкоска. Понеделник, 12.6.2017, со почеток во 20:00 часот, во салонот на МОБ!

10/06/2017

<< Затвори