Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје Факултет за музичка уметност - Скопје

Листа на студенти од ФМУ - Скопје за аудиција за концерт на студентите од државните музички факултети со Филхармонија на Република Северна Македонија

Објавено на: 29 април 2021

Листа на студенти од ФМУ - Скопје кои ја поминаа интерната аудиција на факултетот и кои ќе земат учество на главната аудиција со физичко присуство за концерт на студентите од државните музички факултети со Филхармонија на Република Северна Македонија:

 

Базгалоска Ивона (пијано),

Велкова Памела (виолина),

Гичевска Анастасија (пијано),

Гроздановски Дарко (виолина),

Здравковиќ Зорица (удирачки инструменти),

Јанаќиева Пандорка (флејта),

Кожумановски Кристијан (контрабас),

Кочоска Магдалена (оркестарско диригирање),

Петрески Филип (хармоника),

Рошков Митко (труба),

Селим Анел (кларинет),

Спасовска Ана (оркестарско диригирање),

Ќека Мимоза (пијано).