Универзитет 'Св.Кирил и Методиј' во Скопје Факултет за музичка уметност - Скопје

Алумни

На Факултетот за музичка уметност во Скопје дипломирале 2108 студенти. Голем дел од нив денес се еминентни имиња во музичкиот свет. Тие настапуваат на концертните сцени низ светот - како солисти или во значајни оркестри, оперски куќи и ансамбли. Голем број од дипломираните студенти се и наставници на факултети, колеџи, средни школи, приватни школи, но, и естрадни уметници.

Доколку и Вие сте дипломирале на Факултетот за музичка уметност во Скопје и сакате да бидете дел од нашата Алумни галерија, испратете фотографија, Вашето име и презиме, која година завршивте и опис на Вашата моментална дејност. Вашите податоци испратете ги на administrator@fmu.ukim.edu.mk

Погледнете неколку од личностите кои денес претставуваат значајни имиња во музичкиот свет, а некогаш биле студенти на Факултетот за музичка уметност во Скопје.


Огласна табла

Call for Papers: 2nd Symposium of the ICTM Study Group on Musics of the Slavic World на ФМУ - Скопје

17/01/2018

Во периодот од 21-25 септември 2018 година,  на Факултетот за музичка уметнос- Скопје,  ќе се одржи симпозиум на Студиската група-музиката во славјанскиот свет, на ICTM. Сите информации за пријавување може да се најдат на  офицјалната страна на ICTM на следниов линк:

https://www.ictmusic.org/group/ictm-study-group-musics-slavic-world/post/call-papers-2nd-symposium-ictm-study-group-musics

<< Затвори

Концерт на Биг бендот и студентите од програмите за популарни жанрови

24/12/2017

Во вторник, 26.12.2017 година, во Event Center Square 21 (поранешен Кино Вардар) во Скопје, со почеток во 19:00 часот, Биг бендот и студентите од програмите за популарни жанрови на ФМУ-Скопје ќе одржат концерт на кој што ќе бидат изведени композиции од доајенот на македонската популарна музика Драган Ѓаконовски-Шпато. Диригент е маестро Кире Костов, а како гости-солисти ќе настапат и Андријана Јаневска, Нико Ѓоргиевски и Кирил Кузманов. Повелете, влезот е слободен!

<< Затвори

Испит од втор циклус студии - Малборе Крајку

12/12/2017

С О О П Ш Т Е Н И Е

На 19.12.201(вторник), со почеток во 12:00 часот, ќе се одржи одбрана на испит од втор циклус студии од студиската програма по МУЗИЧКА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА И КОМПОЗИЦИЈА на студентката МАЛБОРЕ КРАЈКУ.

 

Комисија: 

Проф. м-р Стојан Димов

Проф. м-р Васо Ристов

Проф. м-р Страшо Темков

<< Затвори