Објавено на: 15 февруари 2020

РАСПОРЕД НА ЧАСОВИ ЗА ЛЕТНИОТ СЕМЕСТАР ОД УЧЕБНАТА 2019/2020 ГОДИНА

Во прилог може да го погледнете распоредот на часови за летниот семестар од учебната 2019/2020 година. Распоредот е ажуриран на 8.02.2020 година.

Распоред, летен семестар 2019-A8022020.pdf

Објавено на: 27 јануари 2020

Испит од втор циклус студии на студентот Гонца Богоромова Краповски

СООПШТЕНИЕ

На ден 1.2.2020 (сабота) ќе се одржи испит втор циклус студии на студиската програма за музичка интерпретација и композиција на студентот Гонца Богоромова Краповски со почеток во 13:00 часот на Факултетот за музичка уметност-Скопје.

Комисија:
Проф. м-р Марија Наумовска Муратовска
Вонр. проф. д-р Горан Начевски
Доц. м-р Ана Дурловски


Објавено на: 09 јануари 2020

Зимска испитна сесија (јануари - февруари 2020)

Почитувани студенти,

Во прилог можете да ја погледнете зимската испитна сесија (ажурирана на 10.01.2020).

Зимска испитна сесија 2020 1001.pdf

Објавено на: 12 декември 2019

Одбрана на теорискиот труд од докторската дисертација

СООПШТЕНИЕ

На денот 7.2.2020 (петок) на ФМУ - Скопје со почеток во 17 часот ќе се одржи одбраната на теорискиот труд од докторската дисертација од областа на музичката интерпретација на кандидатот м-р Емил Рибарски.

Одбраната ќе се одржи пред комисијата во состав: проф. Хусеин Сермет, проф. м-р Валери Стефановски, проф. м-р Рита Трпчева - Поповиќ, проф. д-р Викторија Коларовска - Гмирја, проф. д-р Бојан Ортаков


Објавено на: 12 декември 2019

Одбрана на теорискиот труд од докторската дисертација

СООПШТЕНИЕ На денот 19.12.2019 (четврток) на ФМУ - Скопје со почеток во 17 часот ќе се одржи одбраната на теорискиот труд од докторската дисертација од областа на музичката интерпретација на кандидатот м-р Ангеле Михајловски.

Одбраната ќе се одржи пред комисијата во состав: проф. м-р Тодор Светиев, проф д-р Викторија Коларовска-Гмирја, проф. м-р Зоран Пехчевски, вонр. проф. д-р Трена Јорданоска, проф. д-р Ана Гацева


Објавено на: 12 декември 2019

Одбрана на теорискиот труд од докторската дисертација

СООПШТЕНИЕ

На денот 24.12.2019 (вторник) на ФМУ - Скопје со почеток во 17 часот ќе се одржи одбраната на теорискиот труд од докторската дисертација од областа на музичката интерпретација на кандидатот м-р Мисбах Качамаку.

Одбраната ќе се одржи пред комисијата во состав: проф. м-р Јасминка Чакар, проф. м-р Тодор Светиев, проф. д-р Марија Ѓошевска, проф. д-р Димитрије Бужаровски и проф д-р Викторија Коларовска-Гмирја


Објавено на: 11 декември 2019

Одбрана на теориски труд од докторска дисертација

СООПШТЕНИЕ

На денот 11.12.2019 (среда) во Малата сала на ФМУ - Скопје со почеток во 17 часот ќе се одржи одбраната на теорискиот труд од докторската дисертација од областа на музичката интерпретација на кандидатката м-р Славица Мицовска.

Одбраната ќе се одржи пред комисијата во состав: проф. м-р Жени Захариева, проф. д-р Викторија Коларовска-Гмирја, проф. д-р Томе Манчев, проф. д-р Марија Ѓошевска и проф. д-р Ана Гацева


Објавено на: 04 декември 2019

Испит од втор циклус студии на студентот Миљан Тодоровиќ

С О О П Ш Т Е Н И Е

На 11.12.201(среда), со почеток во 12:00 часот,  ќе се одржи испит од втор циклус студии на студентот МИЉАН ТОДОРОВИЌзапишан на студиската програма по МУЗИЧКА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА И КОМПОЗИЦИЈА -  ХАРМОНИКА.

 

Комисија:

Проф. м-р Зорица Каракутовска
Проф. м-р Тодор Светиев
Вонр. проф. м-р Златко Мадевски


Објавено на: 04 декември 2019

Испит од втор циклус студии на студентот Наташа Калајџиева Здравева

С О О П Ш Т Е Н И Е

На 13.12.201(петок), со почеток во 18:00 часот,  ќе се одржи испит од втор циклус студии на студентката НАТАША КАЛАЈЏИЕВА ЗДРАВЕВА, запишана на студиската програма по МУЗИЧКА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА И КОМПОЗИЦИЈА - КОРЕПЕТИЦИЈА.

 

Комисија:

Доц. м-р Марија Вршкова

Доц. м-р Сара Пројковска Николовска

Доц. д-р Елена Атанасовска Ивановска

                  


Објавено на: 01 ноември 2019

Одбрана на магистерска програма на студентот Гезим Латифи

                                                                                                                            С О О П Ш Т Е Н И Е

На 7.11.201(четврток), со почеток во 14:00 часот,  ќе се одржи одбрана на магистерска од студиската програма по МУЗИЧКА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА – ВИОЛИНА на студентот ГЕЗИМ ЛАТИФИ.

Комисија:

Вонр. проф. м-р Владимир Костов
Проф. м-р Олег Кондратенко
Проф. м-р Љубиша КировскиИзготвил:
Мимоза Ќека