Ss. Cyril and Methodius University in Skopje Faculty of music - Skopje

Gallery

  Огласна табла

  Одбрана на теорискиот дел од докторска дисертација на кандидатката - м-р ЕЛЕНА АТАНАСОВСКА - ИВАНОВСКА

  05/04/2018

  С О О П Ш Т Е Н И Е

   

  На 16.4.2018 (понеделник), со почеток во 14:00 часот, во Малата сала на Факултетот за музичка уметност - Скопје ќе се одржи одбрана на теорискиот дел од докторска дисертација на кандидатката м-р Елена Атанасовска-Ивановска.

   

  Одбраната на теорискиот труд ќе се изврши пред комисија во состав:                 

  Проф. м-р Борис Романов

  Проф. д-р Ганка Цветанова

  Проф. д-р Викторија Коларовска Гмирја

  Проф. д-р Марија Ѓошевска

  Проф. д-р Ана Гацева

  << Затвори

  Call for Papers: 2nd Symposium of the ICTM Study Group on Musics of the Slavic World на ФМУ - Скопје

  17/01/2018

  Во периодот од 21-25 септември 2018 година,  на Факултетот за музичка уметнос- Скопје,  ќе се одржи симпозиум на Студиската група-музиката во славјанскиот свет, на ICTM. Сите информации за пријавување може да се најдат на  офицјалната страна на ICTM на следниов линк:

  https://www.ictmusic.org/group/ictm-study-group-musics-slavic-world/post/call-papers-2nd-symposium-ictm-study-group-musics

  << Затвори

  Концерт на Биг бендот и студентите од програмите за популарни жанрови

  24/12/2017

  Во вторник, 26.12.2017 година, во Event Center Square 21 (поранешен Кино Вардар) во Скопје, со почеток во 19:00 часот, Биг бендот и студентите од програмите за популарни жанрови на ФМУ-Скопје ќе одржат концерт на кој што ќе бидат изведени композиции од доајенот на македонската популарна музика Драган Ѓаконовски-Шпато. Диригент е маестро Кире Костов, а како гости-солисти ќе настапат и Андријана Јаневска, Нико Ѓоргиевски и Кирил Кузманов. Повелете, влезот е слободен!

  << Затвори

  Испит од втор циклус студии - Малборе Крајку

  12/12/2017

  С О О П Ш Т Е Н И Е

  На 19.12.201(вторник), со почеток во 12:00 часот, ќе се одржи одбрана на испит од втор циклус студии од студиската програма по МУЗИЧКА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА И КОМПОЗИЦИЈА на студентката МАЛБОРЕ КРАЈКУ.

   

  Комисија: 

  Проф. м-р Стојан Димов

  Проф. м-р Васо Ристов

  Проф. м-р Страшо Темков

  << Затвори