Ss. Cyril and Methodius University in Skopje Faculty of music - Skopje

The Department for Keyboard Instruments and Harp

HEAD (OF THE DEPARTMENT)
Full professor

Јован Каровски

Пијано

email: jovankarovski@gmail.com
biography

Full professor

м-р Тодор Светиев

Пијано

email: svetievtodor@hotmail.com
biography

Full professor

м-р Катерина Костадинова Гелебешева

Пијано

email: gelebeseva.k@gmail.com
biography

Full professor

м-р Зоран Пехчевски

Пијано, Камерна музика

email: zoranpehcevski@gmail.com
biography

Full professor

м-р Рита Поповиќ

Пијано, Камерна музика за клавишни инструменти

email: ritapopovic@yahoo.com
biography

Full professor

д-р Марија Ѓошевска

Пијано, Камерна музика, Литература за пијано

email: gjosevskapiano@yahoo.com
biography

Full professor

д-р Ана Гацева

Пијано, Камерна музика , Историја на пијанизмот

email: gaceva@yahoo.com
biography

Full professor

м-р Зорица Каракутовска

Хармоника, Камерна музика, Литература за хармоника

email: zorica975@hotmail.com
biography

Associate professor

д-р Кристина Светиева

Пијано, Камерна музика

email: svetieva_kristina@yahoo.com
biography

Associate professor

д-р Нина Костова

Пијано, Камерна музика

email: dmbuc.nkostovajanevska@gmail.com
biography

Associate professor

м-р Златко Мадевски

Хармоника, Камерна музика, Ансамбл за хармоника

email: zlatkomadevski@gmail.com
biography

Associate professor

м-р Татјана Огнаноска

Корепетиција – практика

email:
biography

Docent

м-р Елена Атанасовска Ивановска

Корепетиција – практика, Корепетиција

email: elena.atanasovska@gmail.com
biography

Docent

м-р Кристијан Каровски

Пијано, Камерна музика

email: kristijankarovski.fmu@gmail.com
biography

Docent

м-р Марија Вршкова Зафировска

Корепетиција – практика, Корепетиција

email: vrskova@hotmail.com
biography

Docent

м-р Сара Пројковска Николовска

Корепетиција – практика, Корепетиција

email: spnikolovska@yahoo.com
biography


Огласна табла

Одбрана на теорискиот дел од докторска дисертација на кандидатката - м-р ЕЛЕНА АТАНАСОВСКА - ИВАНОВСКА

05/04/2018

С О О П Ш Т Е Н И Е

 

На 16.4.2018 (понеделник), со почеток во 14:00 часот, во Малата сала на Факултетот за музичка уметност - Скопје ќе се одржи одбрана на теорискиот дел од докторска дисертација на кандидатката м-р Елена Атанасовска-Ивановска.

 

Одбраната на теорискиот труд ќе се изврши пред комисија во состав:                 

Проф. м-р Борис Романов

Проф. д-р Ганка Цветанова

Проф. д-р Викторија Коларовска Гмирја

Проф. д-р Марија Ѓошевска

Проф. д-р Ана Гацева

<< Затвори

Call for Papers: 2nd Symposium of the ICTM Study Group on Musics of the Slavic World на ФМУ - Скопје

17/01/2018

Во периодот од 21-25 септември 2018 година,  на Факултетот за музичка уметнос- Скопје,  ќе се одржи симпозиум на Студиската група-музиката во славјанскиот свет, на ICTM. Сите информации за пријавување може да се најдат на  офицјалната страна на ICTM на следниов линк:

https://www.ictmusic.org/group/ictm-study-group-musics-slavic-world/post/call-papers-2nd-symposium-ictm-study-group-musics

<< Затвори

Концерт на Биг бендот и студентите од програмите за популарни жанрови

24/12/2017

Во вторник, 26.12.2017 година, во Event Center Square 21 (поранешен Кино Вардар) во Скопје, со почеток во 19:00 часот, Биг бендот и студентите од програмите за популарни жанрови на ФМУ-Скопје ќе одржат концерт на кој што ќе бидат изведени композиции од доајенот на македонската популарна музика Драган Ѓаконовски-Шпато. Диригент е маестро Кире Костов, а како гости-солисти ќе настапат и Андријана Јаневска, Нико Ѓоргиевски и Кирил Кузманов. Повелете, влезот е слободен!

<< Затвори

Испит од втор циклус студии - Малборе Крајку

12/12/2017

С О О П Ш Т Е Н И Е

На 19.12.201(вторник), со почеток во 12:00 часот, ќе се одржи одбрана на испит од втор циклус студии од студиската програма по МУЗИЧКА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА И КОМПОЗИЦИЈА на студентката МАЛБОРЕ КРАЈКУ.

 

Комисија: 

Проф. м-р Стојан Димов

Проф. м-р Васо Ристов

Проф. м-р Страшо Темков

<< Затвори