Ss. Cyril and Methodius University in Skopje Faculty of music - Skopje

The Department for Wind Instruments, Percussion Instruments and Vocal Performance

HEAD (OF THE DEPARTMENT)
Full professor

м-р Страшо Темков

Флејта, Оркестарски делници за флејта, Камерна музика за дувачки инструменти

email: straso2002@yahoo.com
biography

Full professor

м-р Кире Костов

Група наставни предмети од областа на популарните жанрови, Биг Бенд

email: erikkostov@yahoo.com
biography

Full professor

м-р Весна Ѓиновска Илкова

Соло-пеење

email:
biography

Full professor

м-р Славица Галиќ Петровска

Соло-пеење

email:
biography

Full professor

м-р Ташко Тодоров

Туба, Тромбон, Оркестарски делници за туба и тромбон, Камерна музика за дувачки инструменти

email: dmbuc.ttodorov@gmail.com
biography

Full professor

м-р Васо Ристов

Труба

email: ristov_vaso@hotmail.com
biography

Full professor

м-р Билјана Јакимовска

Соло пеење

email:
biography

Full professor

м-р Гордана Јосифова Неделковска

Обоа

email: g_josifova@hotmail.com
biography

Full professor

м-р Марија Наумовска Муратовска

Соло пеење

email:
biography

Full professor

м-р Стојан Димов

Кларинет и саксофон

email: stole_saxophone@yahoo.com
biography

Full professor

м-р Мојца Седеу

Удирачки инструменти

email: mojca_sedeu@hotmail.com
biography

Associate professor

м-р Александар Гошев

Хорна, Оркестарски делници за хорна, Камерна музика за дувачки инструменти

email: aleksandar.gosev@yahoo.com
biography

Associate professor

м-р Иван Иванов

Саксофон – популарни жанрови, Група предмети од областа на популарните жанрови

email: ivanveles2003@yahoo.com
biography

Associate professor

м-р Марјан Милошевски

Фагот , Оркестарски делници за фагот, Камерна музика

email: marjan267@yahoo.com
biography

Associate professor

м-р Нинослав Димов

Саксофон, Оркестарски делници за саксофон, Камерна музика

email: nino_saxaphone@yahoo.com
biography

Docent

м-р Ана Дурловски

Соло-пеење

email: durlovsk@gmail.com
biography

Docent

м-р Андријана Јаневска

Соло пеење – популарни жанрови, Група наставни предмети од областа на популарните жанрови

email: info@andrijana.com.mk
biography

Docent

м-р Влатко Нушев

Удирачки инструменти, Удирачки инструменти – популарни жанрови, Оркестарски делници за удирачки инструменти, Камерна музика

email: jaggahh@yahoo.com
biography


Огласна табла

Одбрана на теорискиот дел од докторска дисертација на кандидатката - м-р ЕЛЕНА АТАНАСОВСКА - ИВАНОВСКА

05/04/2018

С О О П Ш Т Е Н И Е

 

На 16.4.2018 (понеделник), со почеток во 14:00 часот, во Малата сала на Факултетот за музичка уметност - Скопје ќе се одржи одбрана на теорискиот дел од докторска дисертација на кандидатката м-р Елена Атанасовска-Ивановска.

 

Одбраната на теорискиот труд ќе се изврши пред комисија во состав:                 

Проф. м-р Борис Романов

Проф. д-р Ганка Цветанова

Проф. д-р Викторија Коларовска Гмирја

Проф. д-р Марија Ѓошевска

Проф. д-р Ана Гацева

<< Затвори

Call for Papers: 2nd Symposium of the ICTM Study Group on Musics of the Slavic World на ФМУ - Скопје

17/01/2018

Во периодот од 21-25 септември 2018 година,  на Факултетот за музичка уметнос- Скопје,  ќе се одржи симпозиум на Студиската група-музиката во славјанскиот свет, на ICTM. Сите информации за пријавување може да се најдат на  офицјалната страна на ICTM на следниов линк:

https://www.ictmusic.org/group/ictm-study-group-musics-slavic-world/post/call-papers-2nd-symposium-ictm-study-group-musics

<< Затвори

Концерт на Биг бендот и студентите од програмите за популарни жанрови

24/12/2017

Во вторник, 26.12.2017 година, во Event Center Square 21 (поранешен Кино Вардар) во Скопје, со почеток во 19:00 часот, Биг бендот и студентите од програмите за популарни жанрови на ФМУ-Скопје ќе одржат концерт на кој што ќе бидат изведени композиции од доајенот на македонската популарна музика Драган Ѓаконовски-Шпато. Диригент е маестро Кире Костов, а како гости-солисти ќе настапат и Андријана Јаневска, Нико Ѓоргиевски и Кирил Кузманов. Повелете, влезот е слободен!

<< Затвори

Испит од втор циклус студии - Малборе Крајку

12/12/2017

С О О П Ш Т Е Н И Е

На 19.12.201(вторник), со почеток во 12:00 часот, ќе се одржи одбрана на испит од втор циклус студии од студиската програма по МУЗИЧКА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА И КОМПОЗИЦИЈА на студентката МАЛБОРЕ КРАЈКУ.

 

Комисија: 

Проф. м-р Стојан Димов

Проф. м-р Васо Ристов

Проф. м-р Страшо Темков

<< Затвори