Ss. Cyril and Methodius University in Skopje Faculty of music - Skopje

Alumni

На Факултетот за музичка уметност во Скопје дипломирале 2108 студенти. Голем дел од нив денес се еминентни имиња во музичкиот свет. Тие настапуваат на концертните сцени низ светот - како солисти или во значајни оркестри, оперски куќи и ансамбли. Голем број од дипломираните студенти се и наставници на факултети, колеџи, средни школи, приватни школи, но, и естрадни уметници.

Доколку и Вие сте дипломирале на Факултетот за музичка уметност во Скопје и сакате да бидете дел од нашата Алумни галерија, испратете фотографија, Вашето име и презиме, која година завршивте и опис на Вашата моментална дејност. Вашите податоци испратете ги на administrator@fmu.ukim.edu.mk

Погледнете неколку од личностите кои денес претставуваат значајни имиња во музичкиот свет, а некогаш биле студенти на Факултетот за музичка уметност во Скопје.


Огласна табла

Оперски гала концерт „Млади оперски надежи-Коста Трпков“! Студенти по соло пеење настапуваат како солисти со оркестарот на Македонската опера и балет, под диригентско водство на Дијана Илкоска. Понеделник, 12.6.2017, со почеток во 20:00 часот, во салонот на МОБ!

10/06/2017

<< Затвори