Универзитет 'Св.Кирил и Методиј' во Скопје Факултет за музичка уметност - Скопје

м-р Тодор Светиев

Редовен професор

м-р Тодор Светиев

пијано

email: svetievtodor@hotmail.com

Образование 

1977 - Дипломира на отсекот за пијано на Музичката Академија во Загреб.

1979 - Магистрира  на отсекот за пијано на Факултетот за Музичка Уметност во Скопје. 


Работно искуство 

1988 – и потоа

Редовен професор на катедрата за клавишни инструменти  на Факултетот за Музичка Уметност во Скопје.

Огласна табла

Оперски гала концерт „Млади оперски надежи-Коста Трпков“! Студенти по соло пеење настапуваат како солисти со оркестарот на Македонската опера и балет, под диригентско водство на Дијана Илкоска. Понеделник, 12.6.2017, со почеток во 20:00 часот, во салонот на МОБ!

10/06/2017

<< Затвори