Универзитет 'Св.Кирил и Методиј' во Скопје Факултет за музичка уметност - Скопје

Катедра за дувачки инструменти, удирачки инструменти и соло пеење

РАКОВОДИТЕЛ
Редовен професор

м-р Страшо Темков

флејта

email: straso2002@yahoo.com
биографија

Редовен професор

м-р Васо Ристов

труба

email: ristov_vaso@hotmail.com
биографија

Редовен професор

м-р Билјана Јакимовска

соло пеење

email:
биографија

Редовен професор

м-р Гордана Јосифова Неделковска

обоа

email: g_josifova@hotmail.com
биографија

Редовен професор

м-р Марија Наумовска Муратовска

соло пеење

email:
биографија

Редовен професор

м-р Стојан Димов

кларинет, саксофон

email: stole_saxophone@yahoo.com
биографија

Редовен професор

м-р Мојца Седеу

удирачки инструменти

email: mojca_sedeu@hotmail.com
биографија

Вонреден професор

м-р Весна Ѓиновска Илкова

соло пеење

email:
биографија

Вонреден професор

м-р Кире Костов

биг бенд

email: erikkostov@yahoo.com
биографија

Вонреден професор

м-р Нинослав Димов

саксофон

email: nino_saxaphone@yahoo.com
биографија

Вонреден професор

м-р Славица Галиќ Петровска

соло пеење

email:
биографија

Вонреден професор

м-р Ташко Тодоров

тромбон, туба

email: dmbuc.ttodorov@gmail.com
биографија

Доцент

м-р Александар Гошев

хорна

email: aleksandar.gosev@yahoo.com
биографија

Доцент

м-р Марјан Милошевски

фагот

email: marjan267@yahoo.com
биографија


Огласна табла

Call for Papers: 2nd Symposium of the ICTM Study Group on Musics of the Slavic World на ФМУ - Скопје

17/01/2018

Во периодот од 21-25 септември 2018 година,  на Факултетот за музичка уметнос- Скопје,  ќе се одржи симпозиум на Студиската група-музиката во славјанскиот свет, на ICTM. Сите информации за пријавување може да се најдат на  офицјалната страна на ICTM на следниов линк:

https://www.ictmusic.org/group/ictm-study-group-musics-slavic-world/post/call-papers-2nd-symposium-ictm-study-group-musics

<< Затвори

Концерт на Биг бендот и студентите од програмите за популарни жанрови

24/12/2017

Во вторник, 26.12.2017 година, во Event Center Square 21 (поранешен Кино Вардар) во Скопје, со почеток во 19:00 часот, Биг бендот и студентите од програмите за популарни жанрови на ФМУ-Скопје ќе одржат концерт на кој што ќе бидат изведени композиции од доајенот на македонската популарна музика Драган Ѓаконовски-Шпато. Диригент е маестро Кире Костов, а како гости-солисти ќе настапат и Андријана Јаневска, Нико Ѓоргиевски и Кирил Кузманов. Повелете, влезот е слободен!

<< Затвори

Испит од втор циклус студии - Малборе Крајку

12/12/2017

С О О П Ш Т Е Н И Е

На 19.12.201(вторник), со почеток во 12:00 часот, ќе се одржи одбрана на испит од втор циклус студии од студиската програма по МУЗИЧКА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА И КОМПОЗИЦИЈА на студентката МАЛБОРЕ КРАЈКУ.

 

Комисија: 

Проф. м-р Стојан Димов

Проф. м-р Васо Ристов

Проф. м-р Страшо Темков

<< Затвори