Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје Факултет за музичка уметност - Скопје

Новости

Објавено на: 23 септември 2022

Соопштение за запишување на примените кандидати од ВТОРИОТ уписен рок, пријавени за упис на прв циклус студии во учебната 2022/2023 година

С О О П Ш Т Е Н И Е ЗА ЗАПИШУВАЊЕ НА ПРИМЕНИТЕ КАНДИДАТИ ОД ВТОРИОТ УПИСЕН РОК, ВО УЧЕБНАТА 2022/2023 ГОДИНА   Запишувањето на примените кандидати, пријавени во ...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 21 септември 2022

Јавен повик за доделување на признанието Успешни млади за 2021 година, претседател на Р. Северна Македонија

Почитувани студенти,на следниот линк ви споделуваме повеќе информации за признанието „Успешни млади“ за 2021 година. https://pretsedatel.mk/uspesnimladi21/
прочитај повеќе >>

Објавено на: 21 септември 2022

Рокови за пријавување и запишување на кандидати на втор циклус студии на Факултетот за музичка уметност - Скопје

РОКОВИ ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ И ЗАПИШУВАЊЕ НА ВТОР ЦИКЛУС СТУДИИ НА ФАКУЛТЕТОТ ЗА МУЗИЧКА УМЕТНОСТ – СКОПЈЕ, ВО ПРВИОТ УПИСЕН РОК, ОД УЧЕБНАТА 2022/2023 ГОДИНА &nbs...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 13 септември 2022

IN MEMORIAM – проф. Фимчо Муратовски

Факултетот за музичка уметност – Скопје изразува големо жалење по повод смртта на својот долгогодишен професор, истакнатиот македонски диригент и педагог проф. Фимч...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 09 септември 2022

Соопштение за запишување на зимски семестар од учебната 2022/2023 година за студентите од повисоките студиски години

С О О П Ш Т Е Н И Е ЗА СТУДЕНТИТЕ ОД II, III И IV ГОДИНА   ЗАПИШУВАЊЕТО НА ЗИМСКИОТ СЕМЕСТАР ВО УЧЕБНАТА 2022/2023 ГОДИНА ЌЕ СЕ ВРШИ ПО СТУДИС...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 09 септември 2022

Соопштение за запишување на примените кандидати од првиот уписен рок, пријавени за упис на прв циклус студии во учебната 2022/2023 година

С О О П Ш Т Е Н И Е ЗА ЗАПИШУВАЊЕ НА ПРИМЕНИТЕ КАНДИДАТИ ОД ПРВИОТ УПИСЕН РОК, ВО УЧЕБНАТА 2022/2023 ГОДИНА    Запишувањето на примените кандидати, пријавен...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 05 август 2022

Промоција на циклусот од осум книги „Димитрије Бужаровски – творештво и време“ на „Охридско лето“, 8 август 2022 г.

Во рамките на фестивалот „Охридско лето“ на 8 август 2022 година (понеделник) со почеток во 20 часот во просторот на црквата Св. Софија во Охрид ќе се од...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 28 јуни 2022

РОКОВИ ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА КАНДИДАТИ ЗА УПИС НА ПРВ ЦИКЛУС СТУДИИ НА ФАКУЛТЕТОТ ЗА МУЗИЧКА УМЕТНОСТ - СКОПЈЕ, ВО УЧЕБНАТА 2022/2023 ГОДИНА

 РОКОВИ ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА КАНДИДАТИ ЗА УПИС НА ПРВ ЦИКЛУС СТУДИИ НА ФАКУЛТЕТОТ ЗА МУЗИЧКА УМЕТНОСТ - СКОПЈЕ, ВО УЧЕБНАТА 2022/2023 ГОДИНА   Пријавување на ...
прочитај повеќе >>