Универзитет 'Св.Кирил и Методиј' во Скопје Факултет за музичка уметност - Скопје

Катедра за клавишни инструменти и харфа

РАКОВОДИТЕЛ
Редовен професор

Јован Каровски

пијано

email: jovankarovski@gmail.com
биографија

Редовен професор

м-р Тодор Светиев

пијано

email: svetievtodor@hotmail.com
биографија

Редовен професор

м-р Катерина Костадинова Гелебешева

пијано

email: gelebeseva.k@gmail.com
биографија

Редовен професор

м-р Зоран Пехчевски

пијано

email: zoranpehcevski@gmail.com
биографија

Редовен професор

м-р Рита Поповиќ

пијано

email: ritapopovic@yahoo.com
биографија

Редовен професор

м-р Зорица Каракутовска

хармоника

email: zorica975@hotmail.com
биографија

Вонреден професор

д-р Ана Гацева

пијано

email: gaceva@yahoo.com
биографија

Вонреден професор

м-р Марија Ѓошевска

пијано

email: gjosevskapiano@yahoo.com
биографија

Доцент

м-р Златко Мадевски

хармоника

email: zlatkomadevski@gmail.com
биографија

Доцент

м-р Кристина Светиева

пијано

email: svetieva_kristina@yahoo.com
биографија

Доцент

м-р Нина Костова

пијано

email: dmbuc.nkostovajanevska@gmail.com
биографија

Доцент

Татјана Огнаноска

корепетиција

email:
биографија


Огласна табла

Call for Papers: 2nd Symposium of the ICTM Study Group on Musics of the Slavic World на ФМУ - Скопје

17/01/2018

Во периодот од 21-25 септември 2018 година,  на Факултетот за музичка уметнос- Скопје,  ќе се одржи симпозиум на Студиската група-музиката во славјанскиот свет, на ICTM. Сите информации за пријавување може да се најдат на  офицјалната страна на ICTM на следниов линк:

https://www.ictmusic.org/group/ictm-study-group-musics-slavic-world/post/call-papers-2nd-symposium-ictm-study-group-musics

<< Затвори

Концерт на Биг бендот и студентите од програмите за популарни жанрови

24/12/2017

Во вторник, 26.12.2017 година, во Event Center Square 21 (поранешен Кино Вардар) во Скопје, со почеток во 19:00 часот, Биг бендот и студентите од програмите за популарни жанрови на ФМУ-Скопје ќе одржат концерт на кој што ќе бидат изведени композиции од доајенот на македонската популарна музика Драган Ѓаконовски-Шпато. Диригент е маестро Кире Костов, а како гости-солисти ќе настапат и Андријана Јаневска, Нико Ѓоргиевски и Кирил Кузманов. Повелете, влезот е слободен!

<< Затвори

Испит од втор циклус студии - Малборе Крајку

12/12/2017

С О О П Ш Т Е Н И Е

На 19.12.201(вторник), со почеток во 12:00 часот, ќе се одржи одбрана на испит од втор циклус студии од студиската програма по МУЗИЧКА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА И КОМПОЗИЦИЈА на студентката МАЛБОРЕ КРАЈКУ.

 

Комисија: 

Проф. м-р Стојан Димов

Проф. м-р Васо Ристов

Проф. м-р Страшо Темков

<< Затвори