Универзитет 'Св.Кирил и Методиј' во Скопје Факултет за музичка уметност - Скопје

Катедра за гудачки инструменти и гитара

РАКОВОДИТЕЛ
Редовен професор

м-р Михаило Куфојанакис

виолина

email: mkufojanakis@yahoo.com
биографија

Редовен професор

м-р Живко Фирфов

виолончело

email: zivko.firfov@gmail.com
биографија

Редовен професор

м-р Олег Кондратенко

виолина

email: olegkondratenko@hotmail.com
биографија

Вонреден професор

Дарко Багески

гитара

email: dbageski@yahoo.com
биографија

Вонреден професор

м-р Љубиша Кировски

виолина

email: kirovski3@gmail.com
биографија

Вонреден професор

м-р Тања Јанкова

гитара

email: tanja.gitara@gmail.com
биографија

Вонреден професор

м-р Фросина Балова

виолина

email:
биографија

Доцент

м-р Владимир Костов

виолина

email:
биографија

Доцент

м-р Петруш Петрушевски

контрабас

email:
биографија


Огласна табла

Оперски гала концерт „Млади оперски надежи-Коста Трпков“! Студенти по соло пеење настапуваат како солисти со оркестарот на Македонската опера и балет, под диригентско водство на Дијана Илкоска. Понеделник, 12.6.2017, со почеток во 20:00 часот, во салонот на МОБ!

10/06/2017

<< Затвори