Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје Факултет за музичка уметност - Скопје

Концерти

Објавено на: 25 декември 2020

Видеа подготвени од студентите и професорите на УКИМ ФМУ по повод 54 години УКИМ ФМУ

Видеа подготвени од студентите и професорите на УКИМ ФМУ по повод одбележувањето на 54-годишнината од основањето на Факултет за музичка уметност – Скопје   В...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 17 декември 2020

Beethoven 250

Во чест на 250 години од раѓањето на Лудвиг ван Бетовен Факултетот за музичка уметност – Скопје на својот YouTube-канал објавува снимки на изведбите и други активно...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 08 декември 2020

Видео од свечената седница по повод Денот на Факултетот за музичка уметност – Скопје

По повод Денот на Факултетот за музичка уметност – Скопје и одбележување 54 години од неговото основање, на 7 декември 2020 година се одржа свечена седница на Наста...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 02 октомври 2020

Зум прослава на 20 години на програмата за Сонологија и Сонологија со мултимедија при ФМУ

На 1 oктoмври 2020 гoдина се испoлнија 20 години од отворањето на програмата за Сонологија, која подоцна прерасна во Сонологија со мултимедија на Факултетот за музичка ум...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 07 септември 2020

Видео од конференцијата по повод 20 години ИРАМ/БузАр со промоција на две книги за македонската музичка култура на ФМУ

Димитрије Бужаровски Од Шеќерна до Деспина (link to pdf; 24.4 mb) Трена Јорданоска Музички клуч (link to pdf; 10.6 mb)   Видео од конференцијата по повод 20 годин...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 27 јануари 2020

Видеа и фотографии од одбележувањето на 20-годишнината на архивот БузАр 2000–2020 и промоцијата на документарното видео за доајенот на македонската народна музика Благоја Дескоски

На 24 јануари 2020 година, во Концертната сала на Факултетот за музичка уметност во Скопје се одбележа 20-годишнината на архивот БузАр 2000–2020 (Арх...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 13 јануари 2020

Вонр. проф. д-р Искра Шукарова организира и координира работилница во соработка со средното балетско училиште ДМБУЦ „Илија Николовски – Луј“-Скопје

Факултетот за музичка уметност - Скопје на 28.12.2019 организираше работилница со студент апсолвент Бојан Мицев во соработка со одделот на средното балетско училишт...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 29 декември 2019

Од концертот на Камерниот оркестар „Солисти на ФМУ“ (20 години од постоењето) и Хорот „Драган Шуплевски“ на ФМУ – Скопје

Камерниот оркестар „Солисти на ФМУ“ одбележа 20 години од своето постоење со концерт одржан на 24 декември 2019 година во Фоајето на Националната оп...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 13 декември 2019

Свечено одбележан Денот од основањето на Факултетот за музичка уметност – Скопје

На 6 декември 2019 година, Денот на основањето на Факултетот за музичка уметност – Скопје, во Концертната сала на ФМУ се одржа промоција и свечено доделување на дип...
прочитај повеќе >>