Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје Факултет за музичка уметност - Скопје

Концерт на хорот „Драган Шуплевски“

Објавено на: 15 јуни 2015

На 16.6.2015 год. (вторник) во концертната сала на ФМУ-Скопје ќе се одржи концерт на хорот „Драган Шуплевски“ под диригентство на Катерина Грковска, студент од класата по хорско диригирање на вонр. проф. м-р Сашо Татарчевски. На програмата се дела од Пасеро, Чајковски, Пуланк, Рение, ЛаБар, Јеило, Перт и Смит.