Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје Факултет за музичка уметност - Скопје

Концерт на Симфонискиот оркестар на ФМУ - Скопје

Објавено на: 01 ноември 2016

На 31.10.2016 година, во Салонот на Македонската опера и балет, се одржа Концерт на Симфонискиот оркестар на ФМУ - Скопје, со солисти од Факултетот за музичка уметност - Скопје, под диригентство на проф. м-р Сашо Татарчевски. 

На Концертот како солисти настапија следниве студенти:

  • Ана Велиновска - пијано (класа: Проф. м-р Рита Поповиќ), 
  • Динко Стипаничев - контрабас (класа: Проф. Велко Тодевски),
  • Ѓорѓи Петрушевски - обоа (класа: Проф. м-р Гордана Јосифова - Неделковска),
  • Никола Трајковски - хорна (класа: Доц. м-р Александар Гошев),
  • Љубица Делева - виолина (класа: Проф. м-р Олег Кондратенко),
  • Тања Станојовска - оркестарско диригирање (класа: Проф. м-р Сашо Татарчевски),
  • Лида Алиу - виолина (класа: Проф. м-р Љубиша Кировски),
  • Ѓорѓина Поповска - виолина (класа: Проф. м-р Љубиша Кировски),
  • Билјана Камчева - флејта (класа: Проф. м-р Страшо Темков).

Им честитаме на сите учесници за прекрасниот Концерт и им посакуваме уште многу понатамошни успеси!

IMG_6921.JPG IMG_6932.JPG