Универзитет 'Св.Кирил и Методиј' во Скопје Факултет за музичка уметност - Скопје

Концерт и работилница на современа иранска оригинална музика

Објавено на: 28 февруари 2017

На 23.2.2017 година, на Факултетот за музичка уметност – Скопје, се одржа концерт и работилница со музичари од Иран, маестра на современата иранска оригинална музика.

Музичарите Hamid Reza Noorbakhsh, Ardeshir Kamkar и Behdad Babei пренесоа дел од иранската традиција изведувајќи импровизациски композиции на традиционални жичени инструменти и специфично вокално пеење.

Концертот се одржа во Концертната сала на ФМУ – Скопје.


Огласна табла

Оперски гала концерт „Млади оперски надежи-Коста Трпков“! Студенти по соло пеење настапуваат како солисти со оркестарот на Македонската опера и балет, под диригентско водство на Дијана Илкоска. Понеделник, 12.6.2017, со почеток во 20:00 часот, во салонот на МОБ!

10/06/2017

<< Затвори