Универзитет 'Св.Кирил и Методиј' во Скопје Факултет за музичка уметност - Скопје

Концерт по камерна музика - MUSICA VIVA

Објавено на: 28 февруари 2017

На 21.2.2017 година, на Факултетот за музичка уметност - Скопје, се одржа вториот концерт на камерна музика како дел од циклусот концерти - MUSICA VIVA.

На концертот настапија студентите од катедрата по пијано од класите на: проф. м-р Тодор Светиев, проф. Јован Каровски, проф. д-р Марија Ѓошевска, проф. д-р Ана Гацева, проф. м-р Катерина Костадиновска Гелебешева, доц. д-р Кристина Светиева и доц. м-р Кристијан Каровски.


Огласна табла

Оперски гала концерт „Млади оперски надежи-Коста Трпков“! Студенти по соло пеење настапуваат како солисти со оркестарот на Македонската опера и балет, под диригентско водство на Дијана Илкоска. Понеделник, 12.6.2017, со почеток во 20:00 часот, во салонот на МОБ!

10/06/2017

<< Затвори