Универзитет 'Св.Кирил и Методиј' во Скопје Факултет за музичка уметност - Скопје

Концерт на Биг бендот, со аранжмани на студентите од студиската програма по аранжирање на популарни жанрови

Објавено на: 01 март 2017

На 27.2.2017 година, во салата „Фросина“ во Младинскиот Културен Центар во Скопје, се одржа концерт на Биг Бендот од Факултет за музичка уметност – Скопје, под диригентската палка на проф. м-р Кире Костов. 

Сите композиции кои  бea изведени на овој концерт се аранжирани од првата генерација студенти запишани на студиската програма за аранжирање на популарни жанрови, од класите на проф. Живоин Глишиќ и проф. м-р Кире Костов


Огласна табла

Оперски гала концерт „Млади оперски надежи-Коста Трпков“! Студенти по соло пеење настапуваат како солисти со оркестарот на Македонската опера и балет, под диригентско водство на Дијана Илкоска. Понеделник, 12.6.2017, со почеток во 20:00 часот, во салонот на МОБ!

10/06/2017

<< Затвори