Универзитет 'Св.Кирил и Методиј' во Скопје Факултет за музичка уметност - Скопје

Подготвителна настава за заинтересирани кандидатите за упис на прв циклус студии на Факултетот за музичка уметност - Скопје, во вториот уписен рок, во учебната 2017/2018 година

Објавено на: 25 август 2017

СООПШТЕНИЕ

ЗА ЗАИНТЕРЕСИРАНИ КАНДИДАТИ ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ ВО ВТОРИОТ УПИСЕН РОК, ВО УЧЕБНАТА 2017/2018 ГОДИНА 

НА ФАКУЛТЕТОТ ЗА МУЗИЧКА УМЕТНОСТ - СКОПЈЕ

 

Се известуваат сите заинтересирани кандидати за упис на прв циклус студии на Факултетот за музичка уметност – Скопје, дека во интерес на кандидатите, Факултетот ќе организира подготвителна настава за приемните испити по предметите СОЛФЕЖ и ОСНОВИ НА ХАРМОНИЈАТА на следниве датуми:

 29.8.2017 година (вторник)

        10:30 ч. – 12:00 ч.  -  ОСНОВИ НА ХАРМОНИЈАТА

        12:30 ч. – 14:00 ч.  -  СОЛФЕЖ

 1.9.2017 година (петок)

        10:00 ч. – 11:30 ч.  - СОЛФЕЖ

        12:00 ч. – 13:30 ч.  -  ОСНОВИ НА ХАРМОНИЈАТА

 


Огласна табла

Оперски гала концерт „Млади оперски надежи-Коста Трпков“! Студенти по соло пеење настапуваат како солисти со оркестарот на Македонската опера и балет, под диригентско водство на Дијана Илкоска. Понеделник, 12.6.2017, со почеток во 20:00 часот, во салонот на МОБ!

10/06/2017

<< Затвори