Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје Факултет за музичка уметност - Скопје

Одржана промоција на прирачник на ФМУ - Скопје

Објавено на: 21 мај 2018

Во соработка со Факултетот за Музичка Уметност – УКИМ, катедрата за балетска педагогија-современ танц и вонр. проф. д-р. Искра Шукарова, Центарот за Даунов Синдром организираше промоција на прирачникот кој е подготвен како дел од проектот И јас сакам да бидам балерина, поддржан од ЕУ и УНИЦЕФ. Оваа соработка е исто дел од проектот Номад то Номад на НВО- Номад Танц Академија Македонија.

Промоцијата се одржа во концертната сала на ФМУ на 17. 05. 2018 во.