Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје Факултет за музичка уметност - Скопје

69 години од основањето на УКИМ и одбележување на Денот на светите Кирил и Методиј – патрониот ден на Универзитетот

Објавено на: 21 мај 2018

Вечерва, со почеток во 20:00 ч. во Македонската Филхармонија ќе се одбележи 69 години од основањето на УКИМ и одбележување на Денот на светите Кирил и Методиј – патрониот ден на Универзитетот.

На оваа свеченост во рамките на уметничата програма ќе настапи Биг бендот и Дувачки оркестар на ФМУ – Скопје, под диригентското водство на проф. м-р Кире Костов, а како солисти ќе настапат порф. м-р Зорица Каракутовска (хармоника) и м-р Дино Имери (пијано).

Повелете заедно да уживаме во изведбата на атрактивната програма на дела од Astor Piazzolla/ arr Fred Sturm и George Gershwin/ arr Tohru Takahashi.

 

Влезот е слободен!