Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје Факултет за музичка уметност - Скопје

Одржан традиционалниот концерт „Коста Трпков“ на 27.6.2018

Објавено на: 29 јуни 2018

На 27.6.2018 година,  во 20:00 ч. во Македонската Опера и Балет , се одржа традиционалниот концерт „Коста Трпков“. На концертот  настапија студентите од класите по соло пеење на ФМУ - Скопје со оркестарот на Македонската Опера и Балет под диригентската палка на Иван Еминовиќ, во чест на проф. Коста Трпков.