Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје Факултет за музичка уметност - Скопје

Одбележување на 54 години од основањето на Факултетот за музичка уметност – Скопје

Објавено на: 03 декември 2020

Во 2020 година навршуваат 54 години од основањето на Факултетот за музичка уметност – Скопје. Годишнината од основањето на институцијата традиционално се одбележува на 6 декември со редица активности и концерти на кои учествуваат студентите, наставниците и ансамблите на ФМУ. Во условите на пандемија 54-та годишнина ќе биде одбележана со свечена седница на Наставно-научниот и уметнички совет на ФМУ – Скопје која ќе се одржи на 7 декември (понеделник) во формат на Zoom конференција. Во текот на седницата ќе бидат прикажани повеќе видеа од активностите на ФМУ во изминатиот едногодишен период, кои беа подготвени од самите студенти и професорите на ФМУ.