Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје Факултет за музичка уметност - Скопје

Активности на професорите и студентите на ФМУ

Објавено на: 12 февруари 2019

Одржана уметничка резиденција на вонр. проф. д-р Искра Шукарова во Берлин

Вонр. проф. д-р Искра Шукарова: Одржана уметничка резиденција на вонр. проф. д-р Искра Шукарова во Берлин. Во периодот од 5 до 9 ноември 2018 година, вонр. проф. д-р Искр...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 12 февруари 2019

Kонцерти на пијано дуото во состав проф. м-р Катерина Гелебешева Костадиновска и проф. м-р Зоран Пехчевски

Проф. м-р Катерина Гелебешева Костадиновска: На 28.9.2018 година во концертната сала на ФМУ  во Штип и на 3.10.2018 година во концертната сала на ФМУ – Скопје,...
прочитај повеќе >>