Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје Факултет за музичка уметност - Скопје

Новости

Објавено на: 02 декември 2021

Свечен концерт на 6 декември во чест на Денот на Факултетот за музичка уметност – Скопје и одбележувањето на 55 години од неговото основање

Свечениот концерт во чест на Денот на Факултетот за музичка уметност – Скопје и одбележувањето на 55 години од неговото основање ќе се одржи на 6 декември во Фоајет...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 01 декември 2021

Во знак на 55-годишнината на ФМУ, Концерт за пијано и оркестар од Морис Равел, солист: Кристина Светиева, диригент: Саша Николовски Ѓумар, снимено 2005 година

Во рамките на одбележувањето на 55-годишнината на Факултетот за музичка уметност во Скопје (1966–2021) на каналот на архивот БузАр е поставено видеото со студентски...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 23 ноември 2021

Денови на жалост

Поради тешката сообраќајна несреќа која се случи на ден 23 ноември 2021 година, 23, 24 и 25 ноември се прогласени за денови на жалост. Јавните настани закажани од ФМУ за ...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 22 ноември 2021

ПРОМЕНА НА ТЕРМИН: Циклус предавања НАУЧНИ СРЕДИ, проф. д-р Снежана Филиповска: Балетската уметност како составен дел од културните збиднувања во Македонија, 1 декември, почеток во 19 часот

*Заради прогласената тридневна жалост предавањето се одложува за идната среда, 1 декември, во 19 часот. Во рамките на одбележувањето на 55 години од своето основање Факу...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 14 ноември 2021

Во знак на 55-годишнината на ФМУ, документарно видео за проф. Иван Кочаров, снимено 2013 година

Во духот на јубилејот 55 години Факултет за музичка уметност во Скопје, на јутјуб каналот на БузАр постиран е уште еден портрет на долгогодишниот професор и истакнат музи...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 10 ноември 2021

Во знак на 55 години ФМУ, снимки од настапи на професорите Живко Фирфов, Стојан Димов и Рита Трпчева-Поповиќ со дела на Димитрије Бужаровски во Концертната сала на ФМУ во 2005 година

Архивот БузАр продолжува со поставување аудио и видео снимки на професорите и студентите од Факултетот за музичка уметност во Скопје во знак на 55 години ФМУ. Со пос...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 20 октомври 2021

Во знак на 55-годишнината на ФМУ, Слики од изложбата, Мусоргски/Равел снимено 2004 година

Во прилог на одбележувањето на 55-годишнината на ФМУ (1966–2021) на каналот на архивот БузАр е поставено уште едно видео со студентскиот оркестар на ФМУ, снимено во...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 07 октомври 2021

Во знак на 55-годишнината на ФМУ, документарно видео за проф. Евушка Трпкова Елезовиќ, снимено 2013 година

Во знак на одбележувањето на 55-годишнината на ФМУ, на јутјуб каналот на БузАр е поставено уште едно видео во кое е претставен професор од оваа најзначајна високообразовн...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 01 октомври 2021

Прв академски час во учебната 2021/22: Обраќање на деканот на ФМУ – Скопје и доделување на индексите на студентите запишани на прва година

Прв академски час: Обраќање на деканот на Факултетот за музичка уметност – Скопје, проф. м-р Живко Фирфов до студентите запишани на прва година во академската 2021/...
прочитај повеќе >>