Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје Факултет за музичка уметност - Скопје

Гала оперски концерт „МЛАДИ ОПЕРСКИ НАДЕЖИ - КОСТА ТРПКОВ“

Објавено на: 26 јуни 2018

На 27.06.2018 година, во Салонот на Македонската Опера и Балет ќе се одржи Гала оперски концерт „МЛАДИ ОПЕРСКИ НАДЕЖИ - КОСТА ТРПКОВ“ каде учество ке земат студенти по соло-пеење на ФМУ - Скопје заедно со оркестарот на Македонската опера и балет, под диригентското водство на Иван Еминовиќ. Концертот е со почеток од 20 часот.