Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје Факултет за музичка уметност - Скопје

Новости

Објавено на: 30 јули 2020

РОКОВИ И УПАТСТВА ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ, ПОЛАГАЊЕ И ЗАПИШУВАЊЕ НА СТУДЕНТИ ВО ПРВА ГОДИНА НА ФАКУЛТЕТОТ ЗА МУЗИЧКА УМЕТНОСТ - СКОПЈЕ, ВО ПРВИОТ УПИСЕН РОК, ВО УЧЕБНАТА 2020/2021

РОКОВИ И УПАТСТВА ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ, ПОЛАГАЊЕ И ЗАПИШУВАЊЕ НА СТУДЕНТИ ВО ПРВА ГОДИНА НА ФАКУЛТЕТОТ ЗА МУЗИЧКА УМЕТНОСТ - СКОПЈЕ, ВО ПРВИОТ УПИСЕН РОК, ВО УЧЕБНАТА 2020/2021...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 27 јули 2020

IN MEMORIAM – проф. Благој Цанев

Факултетот за музичка уметност – Скопје изразува големо жалење по повод смртта на својот долгогодишен професор, истакнатиот македонски композитор и музички педагог ...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 10 јуни 2020

Известувања за начинот на изведување на испитите од прв циклус студии во јунската испитна сесија

Почитувани колеги и студенти, во прилог можете да го видите распоредот на испити во јунската испитна сесија и известувањата за начинот на изведување на испитите од прв ц...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 10 јуни 2020

Протокол за изведување на испити со физичко присуство од Министерството за образование и наука

Почитувани колеги и студенти, во прилог можете да го видите протоколот за изведување на испити со физичко присуство од Министерството за образование и наука. http://www...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 23 мај 2020

Одбележување на 24 Мај – Патрониот ден на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје и 71-годишнината од неговото основање

Почитувани студенти и вработени на ФМУ - Скопје, нека ни е честит 24 Мај - Денот на сесловенските просветители светите браќа Кирил и Методиј и патрониот ден на Универзит...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 12 април 2020

IN MEMORIAM - проф. д-р Томе Манчев

IN MEMORIAM, Факултетот за музичка уметност – Скопје изразува големо жалење по повод ненадејната смрт на својот долгогодишен професор, истакнатиот македонски компо...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 02 април 2020

Одлука за начинот на реализација на дејностите на Факултетот за музичка уметност – Скопје

Почитувани, Во прилог е Одлуката за начинот на реализација на дејностите на Факултетот за музичка уметност – Скопје, согласно мерките на надлежните органи во Репуб...
прочитај повеќе >>