Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје Факултет за музичка уметност - Скопје

Концерти

Објавено на: 16 септември 2021

Во знак на 55-годишнината на ФМУ, документарно видео со професорот и виолинист Зоран Димитровски снимено 2010 година

Во знак на одбележувањето на 55-годишнината на ФМУ, на јутјуб каналот на БузАр е поставено документарното видео со професорот и виолинист Зоран Димитровски. Документ...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 07 септември 2021

По повод 55 години ФМУ, видео од концертот на симфонискиот оркестар на ФМУ одржан на 6 декември 2004 година

Прославувајќи ја 55-годишнината на Факултетот за музичка уметност во Скопје (1966–2021) на каналот на архивот БузАр поставено е видео со студентскиот оркестар на ФМ...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 12 август 2021

Одбележување на 55-годишнината на ФМУ со избор на видеа од архивот БузАр

ИРАМ-овите хроники низ кратки документарни видеа (над 170), проследија голем број културни настани поврзани со Факултетот за музичка уметност во првата деценија на новиот...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 08 јуни 2021

Студентите на ФМУ – Скопје ќе настапат на концертот со НУ Филхармонија на РС Македонија „Звукот на идната генерација“ на 10 јуни (четврток) во 20 часот

Студентите на ФМУ – Скопје ќе настапат на традиционалниот концерт со НУ Филхармонија на РС Македонија „Звукот на идната генерација“ на кој се претс...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 31 мај 2021

Концерт на Хорот „Драган Шуплевски“ и Камерниот оркестар „Солисти на ФМУ“ на 1 јуни 2021 година (вторник)

Студентските ансамбли на ФМУ – Скопје по долга пауза се враќаат на концертен подиум. Хорот „Драган Шуплевски“ и Камерниот оркестар „Солисти на ФМ...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 31 декември 2020

Musica Viva на ФМУ со студентите од класите по пијано и хармоника во пресрет на Новата 2021 година

Видеа подготвени од студентите и професорите по пијано и хармоника на Факултет за музичка уметност – Скопје   Александар Скрјабин Етида оп. 8, бр. 5 E-d...
прочитај повеќе >>