Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје Факултет за музичка уметност - Скопје

Новости

Објавено на: 20 октомври 2021

Во знак на 55-годишнината на ФМУ, Слики од изложбата, Мусоргски/Равел снимено 2004 година

Во прилог на одбележувањето на 55-годишнината на ФМУ (1966–2021) на каналот на архивот БузАр е поставено уште едно видео со студентскиот оркестар на ФМУ, снимено во...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 07 октомври 2021

Во знак на 55-годишнината на ФМУ, документарно видео за проф. Евушка Трпкова Елезовиќ, снимено 2013 година

Во знак на одбележувањето на 55-годишнината на ФМУ, на јутјуб каналот на БузАр е поставено уште едно видео во кое е претставен професор од оваа најзначајна високообразовн...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 01 октомври 2021

Прв академски час во учебната 2021/22: Обраќање на деканот на ФМУ – Скопје и доделување на индексите на студентите запишани на прва година

Прв академски час: Обраќање на деканот на Факултетот за музичка уметност – Скопје, проф. м-р Живко Фирфов до студентите запишани на прва година во академската 2021/...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 29 септември 2021

Објавена четвртата книга за ораториумите и кантатите од проф. д-р Димитрије Бужаровски

Четвртата автомузиколошка книга од циклусот за музичкото творештво на Димитрије Бужаровски во која се обработени неговите три ораториуми и две кантати, е објавена во елек...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 22 септември 2021

ОГЛАС ЗА ИЗБОР НА СТУДЕНТИ ЧИЕ РОДИТЕЛСКО ПРАВО ГО ВРШИ САМОИ ЕДЕН РОДИТЕЛ, КОИ СЕ СТЕКНУВААТ СО ПОГОДНОСТА ЗА ПЛАЌАЊЕ ПОЛОВИНА ОД ИЗНОСОТ НА УПИСНИНА ЗА ПРВ ЦИКЛУС СТУДИИ

ОГЛАС ЗА ИЗБОР НА СТУДЕНТИ ЧИЕ РОДИТЕЛСКО ПРАВО ГО ВРШИ САМОИ ЕДЕН РОДИТЕЛ, КОИ СЕ СТЕКНУВААТ СО ПОГОДНОСТА ЗА ПЛАЌАЊЕ ПОЛОВИНА ОД ИЗНОСОТ НА УПИСНИНА ЗА ПРВ ЦИКЛУС СТУДИ...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 16 септември 2021

Во знак на 55-годишнината на ФМУ, документарно видео со професорот и виолинист Зоран Димитровски снимено 2010 година

Во знак на одбележувањето на 55-годишнината на ФМУ, на јутјуб каналот на БузАр е поставено документарното видео со професорот и виолинист Зоран Димитровски. Документ...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 13 септември 2021

Рокови и упатства за пријавување на кандидати за упис на прв циклус студии (додипломски студии) на Факултетот за музичка уметност - Скопје, во вториот уписен рок, во учебната 2021/2022 година

 РОКОВИ ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА КАНДИДАТИ ВО ВТОРИОТ УПИСЕН РОК, ЗА УПИС НА ПРВ ЦИКЛУС СТУДИИ (ДОДИПЛОМСКИ СТУДИИ) НА ФАКУЛТЕТОТ ЗА МУЗИЧКА УМЕТНОСТ - СКОПЈЕ, ВО УЧЕБНАТ...
прочитај повеќе >>