Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје Факултет за музичка уметност - Скопје

Концерти

Објавено на: 23 април 2018

Одржано предавање на тема „Modern Historicism“ и мастер клас со унгарски еминентни уметници на ФМУ - Скопје

На 18.04.2018 година, во Малата сала на ФМУ - Скопје еминентниот виолинист Саболч Илеш одржа предавање на тема „Modern Historicism“. На 18 и 19.04.2018 годин...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 03 април 2018

Одржан семинар за студентите од катедрата по ПОПУЛАРНИ ЖАНРОВИ на ФМУ - Скопје

Во периодот од 26 до 28 март, во просториите на Факултетот за музичка уметност, ФМУ-Скопје, се одржа семинар воден од тројца професори - Ирина Карамарковиќ – вокал ...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 15 март 2018

ОДРЖАН КОНЦЕРТ НА СТУДЕНТИТЕ ОД ВОКАЛНО-ИНСТРУМЕНТАЛНИТЕ ОДДЕЛИ "MUSICA VIVA"

На 14.3.2018 година, во Концертната сала на ФМУ - Скопје, се одржа концерт на студентите од вокално - инструменталните оддели насловен "MUSICA VIVA". На концертот настапи...
прочитај повеќе >>