Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје Факултет за музичка уметност - Скопје

Новости

Објавено на: 14 септември 2020

РОКОВИ И УПАТСТВА ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ, ПОЛАГАЊЕ И ЗАПИШУВАЊЕ НА СТУДЕНТИ ВО ПРВА ГОДИНА НА ФАКУЛТЕТОТ ЗА МУЗИЧКА УМЕТНОСТ - СКОПЈЕ, ВО ВТОРИОТ УПИСЕН РОК, ВО УЧЕБНАТА 2020/2021

РОКОВИ И УПАТСТВА ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ, ПОЛАГАЊЕ И ЗАПИШУВАЊЕ НА СТУДЕНТИ ВО ПРВА ГОДИНА НА ФАКУЛТЕТОТ ЗА МУЗИЧКА УМЕТНОСТ - СКОПЈЕ, ВО ВТОРИОТ УПИСЕН РОК, ВО УЧЕБНАТА 2020/202...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 09 септември 2020

Конечни ранг листи

Почитувани студенти, Во продолжение може да ги погледнете конечните ранг листи за запишување на студенти во првиот циклус студии на Факултетот за музичка уметност - Скоп...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 07 септември 2020

Потребни документи за пријавување и запишување на примените студенти на ФМУ - Скопје во првиот уписен рок, во учебната 2020/2021 година

Почитувани студенти,на 10-ти и 11-ти септември 2020 година, во периодот од 10.00 до 12.00 часот, задолжително треба да ги поднесете оригиналните документи за пријавување ...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 07 септември 2020

Прелиминарна ранг-листа на кандидати за запишување на прв циклус студии во првиот уписен рок 2020/2021

Почитувани кандидати,Во прилог може да ја погледнете прелиминарната ранг-листа на кандидати за запишување на прв циклус студии во првиот уписен рок 2020/2021.Кандидатите ...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 04 септември 2020

Видео од конференцијата по повод 20 години ИРАМ/БузАр со промоција на две книги за македонската музичка култура на ФМУ

Димитрије Бужаровски Од Шеќерна до Деспина (link to pdf; 24.4 mb) Трена Јорданоска Музички клуч (link to pdf; 10.6 mb)   Видео од конференцијата по повод 20 годин...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 02 септември 2020

20 години ИРАМ/БузАр со промоција на две книги за македонската музичка култура на ФМУ

На 4 септември 2000 година во Концертната сала на Факултетот за музичка уметност - Скопје се одржа првиот концерт кој беше снимен во дигитална форма и од него отпечатен п...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 30 август 2020

IN MEMORIAM - проф. Ратка Димитрова

Факултетот за музичка уметност – Скопје изразува големо жалење по повод смртта на својата долгогодишна професорка, една од втемелувачките на високообразовната наста...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 30 јули 2020

Известување за начинот на изведување на испитите во септемвриската испитна сесија

Почитувани колеги и студенти, Во прилог можете да го видите распоредот на испити во септемвриската испитна сесија. Начинот на изведување на испитите е соодветно ист како...
прочитај повеќе >>