Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје Факултет за музичка уметност - Скопје

Новости

Објавено на: 24 март 2020

Известување за продолжување на мерките за прекинување на образовниот процес

Почитувани, Согласно одлуката на Владата на Република Северна Македонија донесена на дваесет и петтата Седница одржана на 21.03.2020 година, сите претходно донесени закл...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 10 март 2020

Известување согласно мерките и активностите за превенција од ширење на корона вирусот

Почитувани, Факултетот за музичка уметност - Скопје, го запира одвивањето на наставниот процес во тек на наредните 14 денови. Факултетот за музичка уметност - Скопје, с...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 03 март 2020

Одлука за распишување на избор на 1 претставник од четврта година за член на Факултетското студентско собрание на Факултетот за музичка уметност- Скопје

Во прилог е одлуката за распишување на избор на 1 претставник од четврта година за член на Факултетското студентско собрание на Факултетот за музичка уметност- Скопје
прочитај повеќе >>

Објавено на: 17 јануари 2020

Одбележување на 20-годишнината на архивот БузАр 2000–2020 и промоција на документарното видео за доајенот на македонската народна музика Благоја Дескоски

На 24 јануари (петок) 2020 година, со почеток во 12 часот, во Малата концертна сала на Факултетот за музичка уметност во Скопје ќе започне одбележувањето на 20-годиш...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 23 декември 2019

Musica Viva (#4), Концерт на студентите од вокално-инструменталните оддели, одделот за музичка теорија и педагогија и студиската програма за популарни жанрови на ФМУ – Скопје

Во среда, 25 декември 2019 година во Концертната сала на ФМУ, со почеток во 19 часот, ќе се одржи четвртиот концерт во рамките на концертната програма Musica Viva на ФМУ,...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 18 декември 2019

Концерт на Камерниот оркестар „Солисти на ФМУ“ (20 години од постоењето) и Хорот „Драган Шуплевски“ на ФМУ – Скопје

Во вторник, 24 декември 2019 година во Фоајето на Националната опера и балет, со почеток во 19 часот, ќе се одржи концерт на Камерниот оркестар „Солисти на ФМУ&ldqu...
прочитај повеќе >>