Универзитет 'Св.Кирил и Методиј' во Скопје Факултет за музичка уметност - Скопје

Новости

Објавено на: 11 декември 2014

Промоција и доделување на Дипломи на студентите од прв и втор циклус студии

На 6.12.2014 година, во Концертната сала на Факултетот за музичка уметност - Скопје, се одржа промоција и свечено доделување на Дипломите на студентите кои во учебната 20...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 24 ноември 2014

Јавна презентација на студентите од студиската програма за современ танц

На 22.11.2014 се одржа јавна презентација на студентите од насоката за современ танц по серијата на предавања реализирани со кореографот Игор Киров. Киров во изминатиот п...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 14 ноември 2014

Семинар по флејта со реномираниот флејтист Емануел Пају од Франција

Реномираниот флејтист Емануел Пају од Франција на 13.11.2014 година одржа семинар на Факултетот за музичка уметност - Скопје на кој учествуваа студентите од студиската пр...
прочитај повеќе >>

Огласна табла

Оперски гала концерт „Млади оперски надежи-Коста Трпков“! Студенти по соло пеење настапуваат како солисти со оркестарот на Македонската опера и балет, под диригентско водство на Дијана Илкоска. Понеделник, 12.6.2017, со почеток во 20:00 часот, во салонот на МОБ!

10/06/2017

<< Затвори