Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје Факултет за музичка уметност - Скопје

Концерти

Објавено на: 17 јуни 2019

Настап на студентите по соло пеење на „Концертот на млади оперски надежи – Коста Трпков“ во НОБ

На 18.6.2019 година (вторник), избрани студенти од студиската програма за соло пеење од Факултетот за музичка уметност - Скопје ќе настапат на „Концертот на млади о...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 17 јуни 2019

Настап на студентите на ФМУ на концертот на Филхармонијата „Звукот на идната генерација“

На 6 јуни 2019 година, студенти од Факултетот за музичка уметност во Скопје настапија како солисти со Филхармонијата на РСМ под диригентско водство на проф...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 03 јуни 2019

На 4 јуни на Малата сцена на НОБ презентација на проектот Нови тенденции / нови автори во современиот танц при ФМУ, под менторство на кореографот и вонр. проф. д-р Искра Шукарова

Нови тенденции / нови современи танцови дела и автори од катедрата за балетска педагогија при УКИМ ФМУ Презентација на програмата на катедрата за балетска педагогија-сов...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 24 април 2019

Од концертот на Камерниот оркестар „Солисти на ФМУ“ со диригентот проф. м-р Борјан Цанев

Концертот на Камерниот оркестар „Солисти на ФМУ“ под диригентско водство на проф. м-р Борјан Цанев се одржа во Камерната сала на НУ Филхармонија на РСМ на 23 ...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 17 март 2019

Работилница за современ танц на ФМУ – Скопје со словенскиот кореограф Урша Рупник

Работилница за современ танц на ФМУ – Скопје со словенскиот кореограф Урша Рупник Во соработка со кореографот и вонр. професор на ФМУ, д-р Искра Шукарова Учесници...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 27 февруари 2019

Реализирана работилница со проф. Грегор Камникар од Словенија со студенти од студиската програма по балетска педагогија - современ танц на ФМУ - Скопје

На 27.12.2018 и 28.12.2018 професор од Словенија Грегор Камникар одржа работилница за студентите од современ танц, катедра за балетска педагогија при ФМУ во организација ...
прочитај повеќе >>