Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје Факултет за музичка уметност - Скопје

Концерти

Објавено на: 01 март 2017

Концерт на Биг бендот, со аранжмани на студентите од студиската програма по аранжирање на популарни жанрови

На 27.2.2017 година, во салата „Фросина“ во Младинскиот Културен Центар во Скопје, се одржа концерт на Биг Бендот од Факултет за музичка уметност – Скоп...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 18 ноември 2016

„Од страниците на творештвото на Стојан Стојков“ - Јубилеен концерт на студентите на ФМУ - Скопје

  На 21.11.2016 година, по повод 75 години од раѓањето на композиторот проф. Стојан Стојков, ќе се одржи Јубилеен концерт на студентите од Факултетот за музичка у...
прочитај повеќе >>