Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје Факултет за музичка уметност - Скопје

Новости

Објавено на: 29 ноември 2018

Свечено одбележување на 52 години од основањето на Факултетот за музичка уметност - Скопје

Почитувани, ве известуваме дека на 5.12.2018 година (среда), со почеток во 20 часот, во Македонската филхармонија ќе се одржи Концерт на Симфонискиот оркестар на Фак...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 28 септември 2018

Запишување на примените кандидати пријавени во третиот уписен рок во учебната 2018/2019 година, во I година на Факултетот за музичка уметност - Скопје

С О О П Ш Т Е Н И Е ЗА ЗАПИШУВАЊЕ НА ПРИМЕНИТЕ КАНДИДАТИ ОД ТРЕТИОТ УПИСЕН РОК, ВО УЧЕБНАТА 2018/2019 ГОДИНА   Запишувањето на примените кандидати, пријавени во т...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 28 септември 2018

Прв академски час и доделување на индексите на новата генерација запишани студенти на Факултетот за музичка уметност - Скопје

Почитувани студенти, ве известуваме дека на 1.10.2018 (понеделник) со почеток во 11:00 часот, во Концертната сала на Факултетот за музичка уметност – Скопје ќе се ...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 27 септември 2018

КОНКУРС ЗА ПОВРАТ НА СРЕДСТВА ЗА КУПЕН МУЗИЧКИ ИНСТРУМЕНТ ЗА УЧЕБНАТА/АКАДЕМСКАТА 2018/2019 ГОДИНА

Почитувани студенти, ве информираме дека на веб страната на  Министерството за образование и наука е објавен Конкурс за поврат на средства за купен музички инст...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 25 септември 2018

Променет распоред со точна саатница за приемниот испит по солфеж за кандидатите пријавени во третиот уписен рок во учебната 2018/2019 година

Се известуваат сите кандидати пријавени за упис во прва година на Факултетот за музичка уметност - Скопје, во третиот уписен рок, дека распоредот за приемните испити е об...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 25 септември 2018

Листа на изборни наставни предмети за учебната 2018/2019 година

СЕ ИЗВЕСТУВААТ СИТЕ СТУДЕНТИ ДЕКА ЛИСТАТА НА ИЗБОРНИ НАСТАВНИ ПРЕДМЕТИ ЗА ЗИМСКИОТ СЕМЕСТАР ВО УЧЕБНАТА 2018/2019 ГОДИНА И УНИВЕРЗИТЕТСКАТА ЛИСТА НА СЛОБОДНИ ИЗБОРНИ НАСТ...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 25 септември 2018

Промена на термините за запишување на зимски семестар во учебната 2018/2019 година за студентите од II, III, IV година и студентите кои го завршиле осмиот семестар

С О О П Ш Т Е Н И Е ЗА СТУДЕНТИТЕ ОД II, III И IV СТУДИСКА ГОДИНА И СТУДЕНТИТЕ СО ЗАВРШЕН ОСМИ СЕМЕСТАР   СЕ ИЗВЕСТУВААТ СТУДЕНТИТЕ ДЕКА ЗАПИШ...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 24 септември 2018

Пријавување на кандидати за упис на Факултетот за музичка уметност - Скопје, во третиот уписен рок во учебната 2018/2019

РОКОВИ ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ, ПОЛАГАЊЕ И ЗАПИШУВАЊЕ НА СТУДЕНТИ ВО ПРВА ГОДИНА НА ФАКУЛТЕТОТ ЗА МУЗИЧКА УМЕТНОСТ - СКОПЈЕ, ВО ТРЕТИОТ УПИСЕН РОК, ВО УЧЕБНАТА 2018/2019   ...
прочитај повеќе >>