Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје Факултет за музичка уметност - Скопје

Новости

Објавено на: 08 декември 2020

Видео од свечената седница по повод Денот на Факултетот за музичка уметност – Скопје

По повод Денот на Факултетот за музичка уметност – Скопје и одбележување 54 години од неговото основање, на 7 декември 2020 година се одржа свечена седница на Наста...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 06 декември 2020

Обраќање на деканот на ФМУ - Скопје проф. м-р Живко Фирфов до дипломираните студенти на прв и втор циклус студии

Почитувани дипломирани студенти на прв и втор циклус студии на Факултетот за музичка уметност – Скопје! Ми претставува особено задоволство во име на вработените на...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 03 декември 2020

Одбележување на 54 години од основањето на Факултетот за музичка уметност – Скопје

Во 2020 година навршуваат 54 години од основањето на Факултетот за музичка уметност – Скопје. Годишнината од основањето на институцијата традиционално се одбележува...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 10 ноември 2020

Професори на ФМУ – Скопје добитници на годишните награди за најдобри научници и уметник на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје за 2019 година

На 10-ти ноември 2020 година на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје беа промовирани добитниците на годишните награди за нај...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 26 октомври 2020

Одлука за распишување избори за претседател и членови на Факултетското студентско собрание на Факултетот за музичка уметност - Скопје за учебната 2020/2021 година

Во прилог можете да ја видите Одлуката за распишување избори за претседател и членови на Факултетското студентско собрание на Факултетот за музичка уметност - Скопје за у...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 02 октомври 2020

Доделување на индексите на студентите запишани на прва година во академската 2020-2021 година на Факултетот за музичка уметност – Скопје

На 2 октомври 2020 година во 10 часот во аулата на Факултетот за музичка уметност – Скопје продеканот за настава вонр. проф. д-р Александар Димитријевски им ги доде...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 01 октомври 2020

Прв академски час во условите на COVID-19: Обраќање на деканот на Факултетот за музичка уметност – Скопје проф. м-р Живко Фирфов

Прв академски час во условите на COVID-19: Обраќање на деканот на Факултетот за музичка уметност – Скопје проф. м-р Живко Фирфов до студентите запишани на...
прочитај повеќе >>