Универзитет 'Св.Кирил и Методиј' во Скопје Факултет за музичка уметност - Скопје

КОНЦЕРТ НА ПЕТР ЛАУЛ - РУСИЈА

Објавено на: 02 мај 2017

Брилијантниот пијанист, Петр Лаул, на огромно задоволство на љубителите на музиката, на 3-ти мај, 2017 година, во Дом на АРМ со почеток во 20 часот ќе одржи солистички концерт. На програмата се дела од Моцарт, Дебиси и Мусоргски. 

На 4.5.2017 година, Петр Лаул ќе одржи и семинар за студентите од студиската програма за пијано од Факултет за музичка уметност - Скопје, во периодот од 11:00 до 15:00 ч. во Концертната сала на ФМУ - Скопје. Влезот за семинарот е слободен за сите заинтересирани слушатели.


Огласна табла

Оперски гала концерт „Млади оперски надежи-Коста Трпков“! Студенти по соло пеење настапуваат како солисти со оркестарот на Македонската опера и балет, под диригентско водство на Дијана Илкоска. Понеделник, 12.6.2017, со почеток во 20:00 часот, во салонот на МОБ!

10/06/2017

<< Затвори