Универзитет 'Св.Кирил и Методиј' во Скопје Факултет за музичка уметност - Скопје

Концерт на млади оперски надежи "Коста Трпков“

Објавено на: 10 јуни 2017

На 12.6.2017 година, ќе се одржи традиционалниот концерт на млади оперски надежи „Коста Трпков“.

На концертот ќе настапат студенти од класите на: проф. м-р Марија Муратовска Наумовска, проф. м-р Билјана Јакимовска, вонр. проф. м-р Славица Петровска Галиќ, вонр. проф. м-р Весна Ѓиновска Илкова, вонр. проф. д-р Горан Начевски, доц. м-р Ана Дурловски и доц. м-р Игор Дурловски. Младите оперски надежи ќе имаат исклучителна можност да настапат со оркестарот на Македонската Опера и Балет, под диригентското водство на Дијана Имери Илкоска. Концертот ќе се одржи со почеток од 20:00 часот во салонот на Македонската Опера и Балет.


Огласна табла

Call for Papers: 2nd Symposium of the ICTM Study Group on Musics of the Slavic World на ФМУ - Скопје

17/01/2018

Во периодот од 21-25 септември 2018 година,  на Факултетот за музичка уметнос- Скопје,  ќе се одржи симпозиум на Студиската група-музиката во славјанскиот свет, на ICTM. Сите информации за пријавување може да се најдат на  офицјалната страна на ICTM на следниов линк:

https://www.ictmusic.org/group/ictm-study-group-musics-slavic-world/post/call-papers-2nd-symposium-ictm-study-group-musics

<< Затвори

Концерт на Биг бендот и студентите од програмите за популарни жанрови

24/12/2017

Во вторник, 26.12.2017 година, во Event Center Square 21 (поранешен Кино Вардар) во Скопје, со почеток во 19:00 часот, Биг бендот и студентите од програмите за популарни жанрови на ФМУ-Скопје ќе одржат концерт на кој што ќе бидат изведени композиции од доајенот на македонската популарна музика Драган Ѓаконовски-Шпато. Диригент е маестро Кире Костов, а како гости-солисти ќе настапат и Андријана Јаневска, Нико Ѓоргиевски и Кирил Кузманов. Повелете, влезот е слободен!

<< Затвори

Испит од втор циклус студии - Малборе Крајку

12/12/2017

С О О П Ш Т Е Н И Е

На 19.12.201(вторник), со почеток во 12:00 часот, ќе се одржи одбрана на испит од втор циклус студии од студиската програма по МУЗИЧКА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА И КОМПОЗИЦИЈА на студентката МАЛБОРЕ КРАЈКУ.

 

Комисија: 

Проф. м-р Стојан Димов

Проф. м-р Васо Ристов

Проф. м-р Страшо Темков

<< Затвори