Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје Факултет за музичка уметност - Скопје

Концерти

Објавено на: 13 декември 2017

Концерт на вокално-инструменталните оддели на ФМУ - Скопје, Misica viva - 22.11.2017 година

На 22.11.2017 година, во концертната сала се одржа концерт на вокално-инструменталните оддели на ФМУ - Скопје, насловен Misica viva. На концертот настапија студенти од кл...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 30 јуни 2017

Настап на студенти од ФМУ - Скопје, на 44–тата Меѓународна научна конференција и педесетата летна школа на Меѓународниот семинар за македонски јазик, литература и култура во Охрид

На 17-ти и 18 – ти јуни во Охрид, се одржа 44–тата Меѓународна научна конференција и педесетата Летна школа на Меѓународниот семинар за македонски јазик, лите...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 20 јуни 2017

Презентација на современа танцова програма на студентите од класата на Вонр. проф. д-р Искра Шукарова

 На 21.06.2017 во 19:00 часот, на малата сцена на Македонската опера и балет ќе се прикаже програмата на студентите од Факултетот за музичка уметност – Ск...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 19 април 2017

ОДРЖАН КОНЦЕРТ И СЕМИНАР СО ВИСЕНТЕ КАМПОС (ШПАНИЈА) НА ФАКУЛТЕТ ЗА МУЗИЧКА УМЕТНОСТ - СКОПЈЕ

На 18.4.2017 година, на Факултетот за музичка уметност - Скопје,  се одржа семинар по труба под раководство на познатиот трубач и професор од Шпанија, Висенте Кампос...
прочитај повеќе >>