Универзитет 'Св.Кирил и Методиј' во Скопје Факултет за музичка уметност - Скопје

СВЕЧЕН КОНЦЕРТ ПО ПОВОД ДЕНОТ НА ОСНОВАЊЕТО НА ФМУ - СКОПЈЕ

Објавено на: 01 декември 2017

На 6.12.2017 (среда), со почеток во 20:00 часот во салата на Македонската Филхармонија, ќе се одржи Свечен концерт по повод денот на основањето на Факултетот за музичка уметност - Скопје. На концертот ќе настапат Симфонискиот оркестар на ФМУ и Мешаниот хор „Драган Шуплевски“ под диригентската палка на Маестро Сашо Татарчевски. На програмата се дела од Џ. Верди, Ф. Шуберт и А. Бородин. Влез слободен!


Огласна табла

Оперски гала концерт „Млади оперски надежи-Коста Трпков“! Студенти по соло пеење настапуваат како солисти со оркестарот на Македонската опера и балет, под диригентско водство на Дијана Илкоска. Понеделник, 12.6.2017, со почеток во 20:00 часот, во салонот на МОБ!

10/06/2017

<< Затвори

Испит од втор циклус студии - Малборе Крајку

12/12/2017

С О О П Ш Т Е Н И Е

На 19.12.201(вторник), со почеток во 12:00 часот, ќе се одржи одбрана на испит од втор циклус студии од студиската програма по МУЗИЧКА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА И КОМПОЗИЦИЈА на студентката МАЛБОРЕ КРАЈКУ.

 

Комисија: 

Проф. м-р Стојан Димов

Проф. м-р Васо Ристов

Проф. м-р Страшо Темков

<< Затвори