Универзитет 'Св.Кирил и Методиј' во Скопје Факултет за музичка уметност - Скопје

Огласна табла

Семинар со Јулиа Малишник (Австрија)

16/12/2016

Во периодот од 19-ти до 22-ри декември 2016 година, Факултетот за музичка уметност - Скопје во соработка со Австриската амбасада во Република Македонија, ќе организира семинар за студентите од студиската програма по гитара со гитаристка Јулиа Малишник од Австрија.

Повеќе информации за Јулија Малишник може да се погледнат на следнава веб страна: http://www.juliamalischnig.com/en/home 

<< Затвори

22.12.2016 /четврток/ Концерт на наставниците од Катедрата за клавишни инструменти

21/12/2016

На 22.12.2016 година (четврток), со почеток во 19:00 часот, во Концертната сала на Факултетот за музичка уметност - Скопје, ќе се одржи концерт на наставниците од катедрата за клавишни инструменти.  На концертот ќе настапат проф. д-р Марија Ѓошевска, проф. м-р Зоран Пехчевски,  проф. м-р Тодор Светиев, проф. м-р Катерина Гелебешева - Костадиновска, проф. м-р Зорица Каракутовска, проф. Јован Каровски, доц. д-р Кристина Светиева, доц. м-р Елена Атанасовска - Ивановска, доц. м-р Марија Вршкова, доц. м-р Сара Пројковска - Николовска и доц. м-р Кристијан Каровски. Влезот на Концертот е слободен, ве очекуваме!

<< Затвори